De antwoorden op de 10 vragen.

 

1. Welke onderwerpen kan ik verwachten in het programma?
De onderwerpen die tijdens het programma aan bod komen zijn; Hoe werken mijn zintuigen en mijn gevoelens samen als ik angstig ben? Welke emotie heb ik in welke situatie? Van welke gedachten word ik angstig en welk gedrag laat ik dan zien? Hoe ziet mijn wereld eruit in kleur en zonder angst? Ontdek je krachtpunten! Leer je gevoelens beter te begrijpen. Leer om te gaan met groepsdruk en pestgedrag! Bouw je eigen veilige huis in sociale omgang. Leer “nee” te zeggen. Ontdek hoe jij jezelf in je kracht goed kan plaatsen binnen een groep mensen.

2. Voor wie is het hulpprogramma?
Het programma is speciaal geschreven voor jongeren vanaf 15 jaar en voor volwassenen. Hier leer je jouw gedachten, gevoelens en gedrag om te zetten in een positief en sociaal sterk contact. De stap om angst en paniek te overwinnen.

3. Kan ik leren hoe ik ZELF met mijn angst en paniekaanvallen om kan gaan?
JA! Juist met dit programma krijg je de ontwikkeling die je ZELF kan doormaken. Dat betekent dat je de tools leert eigen te maken en dat je onafhankelijk kan groeien in jouw wereld! Hoe mooi is dat.

4. Wat zeggen de jongeren en volwassenen over het hulpprogramma?
Dit zijn reacties van mensen die het programma doorlopen hebben:
Anne
Na een jaar bij de ggz met weinig resultaat, ben ik bij Inez terecht gekomen. Eindelijk ben ik nu stappen aan het zetten! Hele fijne begeleiding, er wordt echt gekeken wat er op dit moment nodig is om aan te werken. Vanaf het begin voelde het al vertrouwd, en ik voel mij begrepen.
Carine
Ik kan met volle overtuiging zeggen GOED! Mijn leven is weer MIJN leven geworden. Ik word niet meer geleid door onzekerheid, angst en intense vermoeidheid. Ik sta weer met beide benen op de grond en voel weer! Maar nog veel belangrijker, ik heb de touwtjes weer in handen. De therapie is pittig, confronterend en veilig. Niet een programma wat uit een boekje wordt afgewerkt, maar echt gerichte hulp wat voor mij van toepassing is.
Gerard
De combinatie van haar eigen manier van coaching en haar therapeutisch inzicht is naar mijn mening zeer vernieuwend en doeltreffend. Inez, we weten zeker dat je veel meer mensen een stukje gelukkiger kan maken met jouw kwaliteiten. Al is het alleen al door jouw positieve energie en een “blik” in hun zelf te kunnen geven…

5. Welke behandelvorm past bij mij?
Een behandelvorm of therapie is maatwerk. Dat betekent dat het heel persoonlijk is welke behandelvorm bij jou past. Het is daarom heel belangrijk dat je je veilig voelt bij de therapeut of coach om een behandeling te ervaren. Dat is de basis om te starten. Dan kun je de behandeling starten met de wetenschap dat je ALTIJD kunt stoppen als het resultaat uitblijft en dan verder te zoeken naar een behandelvorm die jou wel helpt.

6. Hoe weet ik zeker dat dit hulpprogramma voor mij bedoeld is ?
Als je het e-book gelezen hebt en jezelf daarin herkend hebt, dan is dit programma voor jou bedoeld.

7. Is het hulpprogramma een compleet programma?
Het programma is zo compleet dat je een ontwikkeling doormaakt dat je zelf heel goed met je eigen emoties en dat van anderen om kunt gaan. Daarnaast leer je jezelf beter uit een paniekaanval te halen. Onderliggende trauma’s of problemen kunnen door specialistische zorgverlening daarna beter behandeld worden. Vraag ernaar bij je huisarts.

8. Waar kan ik terecht na dit hulpprogramma?
Voor aanvullende zorg behandelingen in de psychosociale therapie kun je terecht bij Praktijk Inezpire. Voor alle specialistische hulpverlening binnen de GGZ gaat via een doorverwijzing bij je eigen huisarts.

9. Kan ik hulp inschakelen tijdens het volgen van het hulpprogramma?
JA! Je kan altijd hulp inschakelen tijdens het het programma. Er worden adressen en linken gedeeld van verschillende hulpinstanties waar je buiten het programma terecht kan, maar ook contactmomenten met praktijk Inezpire via email of zoom gesprekken.

10. Kan ik het programma eenvoudig aanpassen of stoppen?
Het programma is niet aan te passen maar wel in je eigen tempo te volgen. Even een pauze inlassen van het programma en het wat later weer oppakken is geen probleem. Stoppen van het zelfhulp programma is daarom niet nodig.

 

Meld je aan voor het programma