Jeugd en Ontwikkeling

  Ambulante jeugdhulp is er voor iedereen tussen de 12 en 23 jaar die tegen uiteenlopende problemen aanlopen zoals gepest worden, een dierbaar iemand verloren hebben, ouders die gescheiden zijn, niet lekker in je vel zitten, snel boos of verdrietig zijn, je plek niet vinden in je omgeving en sociaal moeilijk aansluiting kan maken.

  Ik werk samen met het kind, tiener, of jong volwassene, maar tijdens een deel van het kennismakingsgesprek zijn de ouders er meestal bij. Jongeren vanaf 16 jaar kunnen ook zonder ouders een kennismakingsgesprek voeren. Tussen de sessies door houd ik de ouders van jongeren tot 16 jaar op de hoogte van de voortgang. Uiteraard in overleg met de jeugdige. Als er behoefte is aan een sessie met het hele gezin, dan is dat mogelijk.

  Spelen de onderstaande vragen in je hoofd? Bekijk dan eens wat de coach of therapie trajecten voor je kunnen betekenen. 

  N

  Wat is mijn plek in mijn wereld?

  Bij grote veranderingen in je jonge leven; denk aan vechtscheiding, enstig zieke ouders of meer dan 1 probleem wat zich afspeelt binnen je gezin.

  N

  Hoe ga ik om met groepsdruk?

  Goed voor als je angstig bent om gepest te worden of als je gepest wordt.

  N

  Hoe ga ik om met prestatie stress?

  Tijdens dit coachtraject leer je veel beter om te gaan met de verwachtingen van andere om je heen en leer je te handelen naar je eigen doelen.

  N

  Waarom voel ik mij zo slecht?

  Je niet ok voelen hoort ook bij het leven, net als blijdschap. Voel je jezelf vaker slecht en begrijp je niet waar het gevoel vandaan komt. dan is het niet ok. Blijf er niet mee lopen. Leer er anders mee om te gaan!

  N

  Bescherming tegen grensoverschrijdend gedrag

  Gezonde grenzen voor jezelf en je omgeving neerzetten is niet altijd makkelijk aan te leren. Hoe herken je grensoverschrijdend gedrag in jouw eigen omgeving of bij jezelf? 

  De ondersteuning tot 18 jaar valt binnen de Jeugdwet en wordt veelal gefinancierd door uw gemeente. Inez van Boxtel is SKJ geregistreerd Jeugdprofessional voor het ondersteunen van jongeren tot 18 jaar. Voor de jongeren vanaf 18 jaar kun je via de gemeente een aanvraag doen bij afdeling WMO. 

  Klik hier voor meer informatie over jeugdhulp aanvragen bij gemeenten. Kom je er niet uit? Neem gerust contact op!

  Bezoek ook de website NPG jeugdwerk voor meer hulptrajecten voor jongeren. 

   

  Kijk in deze agenda wanneer er plek voor je is!

  Trainingen voor Jeugd & Gezin

  vechten tegen eenzaamheid

  Psychosociaal coach programma voor jeugd van 12 t/m 15 jaar

  Een programma waar je als ouder en kind zelf kan ontdekken en kan werken aan contact herstel en sociale vaardigheden. Leer beter om te gaan met de groei van het puberbrein tot 15 jaar en de groei naar een sterk zelfbeeld en sociaal vaardig tijdens de middelbare school.

  Hoe ga ik om met groepsdruk?
  Goed voor als je angstig bent om gepest te worden of als je gepest wordt. Tijdens dit coachtraject leer je jezelf sterk weg te zetten in een groep. Of het nu je sportteam, schoolklas of je nieuwe bijbaan is, dat maakt niet uit. Je kunt de veranderingen die je leert van je eigen gedrag en het gevoel wat je uitstraalt direct toepassen in jouw wereld. Ideaal voor de jeugd die naar de middelbare school gaat!

  vechten tegen eenzaamheid

  Psychosociaal coach programma voor jeugd vanaf 16 t/m 23 jaar

  Een programma waar je als jongere zelf kan ontdekken en kan werken aan contact herstel en sociale vaardigheden. Leer beter om te gaan met de groei van het puberbrein vanaf 16  jaar en de verwachtingen in zelfredzaamheid en sociale omgang op deze leeftijd.

  Hoe ga ik om met prestatie stress?
  Verwachtingen, deadlines, verplichtingen op school, tijdens je sport of zelf thuis door je ouders kunnen stress veroorzaken. Zeker als je door deze stress juist niet meer goed kan handelen, concentreren of mee kan doen. Dat is zonde. Tijdens dit coachtraject leer je veel beter om te gaan met de verwachtingen van andere om je heen en leer je te handelen naar je eigen doelen en handelingen. Het helpt je beter te concentreren, doelen te stellen zonder in de stress te hoeven raken. Het mooiste stuk van dit traject is hoe je leert jouw omgeving mee te laten werken aan je doelen ipv prestatiestress te geven.

  Als opvoeden niet vanzelf gaat

  Coaching voor ouders en kinderen met ASS, ADHD of HSP

  Een coachings programma waar je als ouder en kind zelf kan ontdekken en kan werken aan contact herstel en sociale omgang door het volgen van coach sessies en een werkboek. Leer hoe de informatie en communicatie met een kind met ASS, ADHD, ADD of HSP als ouder op te pakken tijdens de puberteit. 

  Waarom voel ik mij zo slecht?
  Er kan in het leven van een kind al heel veel gebeuren. En dan kan het gebeuren dat je tijdens de pubertijd of naar het volwassen worden blokkades in je gevoel krijgt. Op de momenten dat er eigenlijk niet zoveel aan de hand is, voel jij je toch niet lekker, of neerslachting of gewoon slecht in je vel. Je brein is nog niet klaar met het goed verwerken wat je allemaal is overkomen. Tijdens deze therapie gaan wij je gevoel in je lichaam en je gedachten weer terug in balans brengen. Je gaat jezelf beter begrijpen en je leert je gevoel terug in balans te brengen naar een goed en ontspannen gevoel. Je niet ok voelen hoort bij het leven, net als blijdschap. Alleen als je jezelf alleen maar slecht voelt is het niet ok.

  Psychosociale hulpverlening en ontwikkeling voor jeugd & gezin

  Meer dan 15 jaar ervaring in het ondersteunen, begeleiden en oplossen van lastige familie problematiek. Praktische training en coaching voor pubers, tieners, jongeren en het gezin door middel van positieve psycho educatie en therapie. Een holistische en praktische aanpak voor het behandelen van lichamelijke stress, geestelijke overbelasting en onderlinge negatieve energie.  Hierdoor krijg je snel inzicht en grip op jouw gevoelens en handelen in gedrag en/of het gedrag van anderen. Mijn manier van begeleiden van jongeren en volwassenen kenmerkt zich als veilig, vakkundig, persoonlijk, praktisch, met warm hart en een tikkeltje humor. Je hoeft het niet alleen te doen.

  Ik ondersteun ouders en kinderen die te maken hebben met: 

  • ADHD  – ASS
  • HSP
  • Angsten & Onzekerheid
  • Sociaal isolement
  • Slaapproblemen & Concentratieproblemen

  Wat mensen ervaren

  Wij hebben Iñez in een heftige periode leren kennen. In eerste instantie als een vrouw vol energie en ideeën over het leven. Zo zijn er velen…… Maar door haar vermogen doeltreffend snel te handelen en denken, wist ze zich zeer fijngevoelig in te leven in onze problemen en te analyseren. De blokkades werden helder en met gepaste professionele zorgzaamheid, wist ze binnen haar uitgebreide netwerk, de passende hulpverlening te combineren die voor ons op dit moment in ons leven nodig is.

  De combinatie van haar eigen manier van coaching en haar therapeutisch inzicht is naar onze mening zeer vernieuwend en doeltreffend.
  Inez, we weten zeker dat je veel meer mensen een stukje gelukkiger kan maken met jouw kwaliteiten. Al is het alleen al door jou positieve energie en een “blik” in hun zelf te kunnen geven…

   

  Gerard

  Vader van 2 tieners

  Ik kan met volle overtuiging zeggen GOED! Mijn leven is weer MIJN leven geworden. Ik word niet meer geleid door onzekerheid, angst en intense vermoeidheid. Ik sta weer met beide benen op de grond en voel weer! Maar nog veel belangrijker, ik heb de touwtjes weer in handen. De therapie is pittig, confronterend en veilig. Niet een programma wat uit een boekje wordt afgewerkt, maar echt gerichte hulp wat voor mij van toepassing is.

  Carine

  Moeder van een tienerzoon