Sociaal sterk en zonder angst opgroeien.

Dat is wat je graag wilt mee geven aan je kind. Blij, zelfredzaam en vol zelfvertrouwen de wereld in.

Het is lastig als je merkt dat je kind mentale klachten ervaart en dat de sociale ontwikkeling achterblijft.

Je kan je dan als ouder alleen voelen en je afvragen wat er fout gaat. Gevoelens van onmacht, twijfel en frustratie kunnen je overvallen. Wat je het meest kan raken is het gevoel dat je je eigen kind niet meer kan bereiken in een gezond contact en voor passende hulp.  

Weet dat je niet alleen bent. Je hoeft het niet allemaal zelf te doen. Hier vind je informatie en welke mentale ondersteuning kan bijdragen aan een sociaal sterke ontwikkeling.  

vechten tegen eenzaamheid

Angstproblemen kunnen een negatieve invloed hebben op de sociale ontwikkeling.

Sommige kinderen hebben last van angstklachten zonder dat er duidelijke problemen zijn. Als ouder heb je de natuurlijke neiging om je kind te beschermen en nare situaties die angst oproepen te voorkomen. Dat is een normale reactie, maar die kan er bij angstige kinderen onbedoeld voor zorgen dat het kind alles wat angst oproept gaat vermijden. Door te veel bescherming kan je kind niet oefenen hoe het moet omgaan met wat het bedreigend vindt. Zo kan de angst onbedoeld langer in stand blijven. Zij maken minder contact met andere kinderen, hebben minder vrienden en doen minder vaak mee aan sociale activiteiten. Het gevolg kan zijn dat ze belangrijke sociale vaardigheden niet goed kunnen ontwikkelen.

Maak je je veel zorgen over de angst van je kind? En heeft die angst invloed op het dagelijks leven van je kind en je gezin? Is je kind angstig in verschillende situaties en wil hij niet meer naar school of met vriendjes spelen? Blijft de angst aanwezig als er niets meer aan de hand is? Dan is het tijd om hulp te zoeken.

Je hoeft het niet alleen te doen, je wordt hier wel geholpen om er zelf wat aan te doen!

Iedere week praktische tips in je mailbox!

Deze tips helpen op dit moment al honderden mensen met oplossingen om hun angsten de baas te worden.

Verlos jezelf van angst en paniekaanvallen e-book

Nu met gratis ebook
‘Verlos
jezelf van angst en paniekaanvallen’ 
t.w.v. 9,95

vechten tegen eenzaamheid

De 1e signalen

Leer de eerste signalen te herkennen in je kind als het gaat om angst en paniekaanvallen. Het 1e signaal is het afzonderen van hun wereld en niet van hun kamer af komen. Geen sociaal contact willen aangaan. Je kind durft bijvoorbeeld niet naar schoolfeestjes te gaan of een spreekbeurt te houden. Ook kun je langere tijd last hebben van onverklaarbare lichamelijke klachten. 

Hoe kun je ondersteunen?

Erken de angsten van het kind. Praat erover, geef het kind de ruimte en blijf positief. Geef bevestiging en creëer succeservaringen door het kind een compliment te geven wanneer iets goed gaat en het aan te moedigen wanneer het kind iets spannend vindt. Forceer niets, dwing het kind niet, maar help het wel om zijn of haar weerbaarheid te vergroten. 

Welke hulp is nodig?

Je kind kan leren weer baas te worden over zijn of haar eigen lijf en gedachten. Er zijn verschillende behandelingen die ondersteuning geven in het herstellen van een angst en paniekaanval of hyperventilatie. Daarom is het goed om meer te weten over de ondersteunende hulp methoden bij mentale klachten.

Je bent niet de enige, veel jongeren kampen met mentale klachten

 1 op de 7 jongeren kampt hiermee, ik help je graag om er zelf wat aan te gaan doen. Mocht dat toch niet lukken dan ben ik er voor je. Wil je meer diepgang en toch wat ondersteuning? Dan heb ik een training die je thuis kunt volgen in je eigen tempo en eigen tijd, met daarin periodiek persoonlijk contact. Lukt dat ook niet, dan kan je mij altijd inschakelen voor een coachtraject!

Kijk in deze agenda wanneer er plek voor je is!

Professionele en erkende hulpverlener bij angst

Meer dan 15 jaar ervaring in het behandelen & oplossen van angstproblematiek. Praktische therapie voor jongeren en coach voor volwassenen. Door middel van positieve psychosociale therapie. Een holistische en praktische aanpak voor het behandelen van lichamelijke stress, geestelijke overbelasting en angstige gevoelens met paniekaanvallen. Geen praatsessies, maar de inzet van praktische vaardigheidstrainingen. Hierdoor krijg je snel inzicht en grip op jouw gevoelens en het handelen in gedrag en/of het gedrag van anderen. Mijn begeleiding kenmerkt zich als veilig, vakkundig, persoonlijk, praktisch, met warm hart en een tikkeltje humor. Ook hulp bij angst en HSP, ASS, ADHD, eet, slaap & concentratieproblemen. Je hoeft het niet alleen te doen, je leert het hier wel zelf te doen.

Inezpire – Beyond Coaching @2021

Alle rechten voorbehouden