Tips om angst te overwinnen

Sociaal sterk en zonder angst opgroeien.

Dat is wat je graag wilt mee geven aan je kind. Blij, zelfredzaam en vol zelfvertrouwen de wereld in.

Het is lastig als je merkt dat je kind mentale klachten ervaart en dat de sociale ontwikkeling achterblijft.

Je kan je dan als ouder alleen voelen en je afvragen wat er fout gaat. Gevoelens van onmacht, twijfel en frustratie kunnen je overvallen. Wat je het meest kan raken is het gevoel dat je je eigen kind niet meer kan bereiken in een gezond contact en voor passende hulp.  

Weet dat je niet alleen bent. Je hoeft het niet allemaal zelf te doen. Hier vind je informatie en welke mentale ondersteuning kan bijdragen aan een sociaal sterke ontwikkeling.  

Wat de jeugd de afgelopen 2 jaar door maakt.

Data van het RIVM tonen aan dat het aantal 16- tot 24-jarigen dat zich psychisch gezond noemt tijdens de crisis snel daalde. In februari 2021 gaf nog maar de helft van de jongeren dit aan. Het percentage steeg tijdens de versoepelingen en daalde weer tijdens de lockdown eind 2021. Begin december 2021 gaf 63 procent van de jongeren aan psychisch gezond te zijn (RIVM, 2021a).

 1 op de 7 jongeren van de 12 tot 24-jarige  ervaart mentale klachten .

De Kindertelefoon concludeerde in januari 2021 dat het aantal gesprekken met kinderen en jongeren over zelfdoding (31 procent), depressie (16 procent) en angsten (12 procent) is toegenomen, ten opzichte van voor en het begin de crisis (De Kindertelefoon, 2021).

Een inventarisatie van Nivel (2021) liet zien dat in de eerste helft van 2020 vooral onder jongeren een grotere vraag is ontstaan naar antidepressiva. Het aantal jongeren met een voorschrift voor antidepressiva vanuit de huisarts steeg met 7,9 procent ten opzichte van 2019.

Bovenstaande gegevens vragen om een enorme aanpassing voor jou als ouder.

Komt het door mij? Heb ik iets verkeerd gedaan? Ben ik de enige ouder die hiermee loopt?

Iedere week praktische tips in je mailbox!

Deze tips helpen op dit moment al honderden mensen met oplossingen om hun angsten de baas te worden.

Verlos jezelf van angst en paniekaanvallen e-book

Nu met gratis ebook
‘Verlos
jezelf van angst en paniekaanvallen’ 
t.w.v. 9,95

vechten tegen eenzaamheid

Minder stress en angst

Leer met de lichamelijke reacties van angst om te gaan zoals;  benauwdheid, hartkloppingen, paniek, zweten en angst om dood te gaan, ziek of uit controle met je zelf te raken.

Meer zelfvertrouwen

Leer beter om te gaan met piekeren, vermijdingsgedrag, straatvrees, angst voor sociale situaties, zelfverwijt, besluiteloosheid en somber denken. 

Rust in je hoofd

Baas over je eigen lijf en gedachten. Er zijn verschillende behandelingen die jouw ondersteuning geven in het herstellen van een angst en paniek aanvallen of hyperventilatie. 

Je bent niet de enige, veel jongeren kampen met mentale klachten

 1 op de 7 jongeren kampt hiermee, ik help je graag om er zelf wat aan te gaan doen. Mocht dat toch niet lukken dan ben ik er voor je. Wil je meer diepgang en toch wat ondersteuning? Dan heb ik een training die je thuis kunt volgen in je eigen tempo en eigen tijd, met daarin periodiek persoonlijk contact. Lukt dat ook niet, dan kan je mij altijd inschakelen voor een coachtraject!

Kijk in deze agenda wanneer er plek voor je is!

Professionele en erkende hulpverlener bij angst

Meer dan 15 jaar ervaring in het behandelen & oplossen van angstproblematiek. Praktische therapie voor jongeren en coach voor volwassenen. Door middel van positieve psychosociale therapie. Een holistische en praktische aanpak voor het behandelen van lichamelijke stress, geestelijke overbelasting en angstige gevoelens met paniekaanvallen. Geen praatsessies, maar de inzet van praktische vaardigheidstrainingen. Hierdoor krijg je snel inzicht en grip op jouw gevoelens en het handelen in gedrag en/of het gedrag van anderen. Mijn begeleiding kenmerkt zich als veilig, vakkundig, persoonlijk, praktisch, met warm hart en een tikkeltje humor. Ook hulp bij angst en HSP, ASS, ADHD, eet, slaap & concentratieproblemen. Je hoeft het niet alleen te doen, je leert het hier wel zelf te doen.

Inezpire – Beyond Coaching @2021

Alle rechten voorbehouden