Afzender retour!

Zo noem ik deze oefening. Het leert jou om negatieve energie van een ander persoon of van een situatie die jij bij je draagt te verwijderen. Het gebeurt wel eens dat een lastige situatie en gevoel van een ander persoon op jou geprojecteerd wordt. Deze beladen energie houd je gedachten en gevoelens bezig en je ervaart deze vorm van energie als negatief. Om verlichting in je lichaam en gedachten terug te krijgen kun je de onderstaande oefening toepassen.

1) Ga in een ontspannen houding zitten of liggen en sluit je ogen. Leg je handen op je buik met wat ruimte tussen beide handen. Haal drie keer diep adem naar de buik en laat je uitademing langzaam gaan

2) Ervaar je lichaam in ontspannen houding. Richt je aandacht naar plaatsen in het lichaam die anders of zwaarder aanvoelen dan de rest van het lichaam of die een emotie geven die als negatief ervaren worden. Nu verbeeld je een doosje tussen je handen en vul je het doosje met de al de negatieve energieën die in jouw lijf zitten en waarvan je weet dat ze niet van jou zijn. Sla geen energie die OK voelt in het doosje op alleen de negativiteit.

3) Tijd om het te versturen. Sluit het doosje met alle negatieve energie en schrijf op de bovenkant AFZENDER RETOUR.. Houd nu het doosje hoog boven je hoofd naar boven en geef het doosje terug aan het heelal. Zeg hard op; “Ik geef jullie deze energie terug, het hoort niet bij mij. Ik heb er alle vertrouwen in dat jullie weten waar dit hoort en daar ondersteunt waar nodig is.”

4) Check je lichaam!
– Hoe voelt het nu, wat vertelt je lichaam
– Is het rustig, ontspannen en verlichtend
– NEE, dan de oefening nog eens herhalen
– JA, dan genieten van het opgeschoonde gevoel in je eigen energie